preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

Vijesti iz života škole

MEĐUŠKOLSKI PROJEKT DEUTSCH GEMEINSAM ERLEBEN

Autor: Gordana Grujić, 20. 10. 2022.

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

završila je prva aktivnost međuškolskoga projekta Deutsch gemeinsam erleben. Projekt će trajati cijelu školsku godinu 2022./2023. U njemu će sudjelovati učenici i mentorice četiriju osnovnih škola: OŠ Brestje, OŠ S. S. Kranjčevića, OŠ I. Benković i naša škola.

Ovdje možete pogledati zbirku učeničkih prijedloga za logo projekta.

Od svih prekrasnih i kreativnih rješenja izabran je logo učenika Dragutina Šporeca iz 7.d razreda. Hvala svima koji su sudjelovali u prvoj projektnoj aktivnosti.

Više o projektu pročitajte u nastavku.

Cilj ovoga projekta je međusobno upoznavanje vršnjaka iz različitih škola te razvijanje komunikacijskih vještina. Stvarat će se prilike u kojima bi se učenici osposobili za samostalnu, aktivnu, svrsishodnu i učinkovitu komunikaciju na njemačkome jeziku.

Učenici će pritom moći bolje upoznati kulturna obilježja zemalja njemačkoga govornog područja te će se kod njih poticati razvoj pozitivnoga stava i uvažavanja posebnosti kultura i njihovih pripadnika radi boljega snalaženja u multikulturnome društvu kao i  za uvažavanje bogatstava i vrijednosti osobnoga nacionalnog identiteta.

Nadamo se da će projekt pozitivno utjecati na cjeloviti razvoj osobnosti učenika unapređivanjem njihovih kognitivnih sposobnosti, strategija učenja i služenja znanjem te socijalnih vještina poticanjem razvoja kritičkoga mišljenja i pronalaženja kreativnih i inovativnih rješenja te izlaganjem različitim estetskim poticajima. Također će se poticati razvoj digitalnih vještina i uporaba novih alata.

Tijekom godine odvijat će se mnoštvo zanimljivih aktivnosti, a sljedeća je upoznavanje učenika, o čemu ćemo vas na vrijeme izvijestiti.

Lucija Križić i Gordana Matolek Veselić
RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju