preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

Vijesti iz života škole

PETAŠI I GLAGOLJICA - radionica NS Sesvete

Autor: Gordana Grujić, 7. 11. 2022.

Učenici 5. e razreda sa svojom profesoricom hrvatskoga jezika Marinom Rezo bili su 3. studenoga 2022. u Narodnom sveučilištu Sesvete na predavanju i radionici o početcima pismenosti u hrvatskom jeziku i književnosti.

Predavanje i radionicu za učenike pripremile su stručna suradnica za tradicijsku kulturu i etno baštinu NS Sesvete Dorotea Bačić Čmelar i mlada kiparica Ema Zavacki. Mlada kiparica Ema otkrila je učenicama da je i ona bila učenica OŠ Luka što je učenike posebno razveselilo. Učenici su prvo saznali o najvažnijim činjenicama hrvatske pismenosti, zatim su zdušno krenuli na pisanje glagoljskih slova. Prema predlošcima koje su dobili, tehnikom pisanja sa svijećom i bojanja vodenim bojama, izradili su glagoljska slova koja će biti izložena u siječnju 2023. u NS Sesvete. U ugodnoj atmosferi učenici su vješto oblikovali slova te su se nakon radionice vratili u školu na nastavu. U nastavku pogledajte kako im je bilo.

učenici 5. e i prof. Marina Rezo
RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju