preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

Vijesti iz života škole

DAN IZUMITELJA U PRODUŽENOM BORAVKU

Autor: IVA PETRINIĆ, 16. 11. 2022.

9. studenog obilježava se Međunarodni dan izumitelja jer je na taj dan rođena inovatorica u području bežičnih komunikacija i američka filmska glumica Hedy Lamarr. Bez njezina izuma danas bi bio nemoguć wifi. Tog se dana prisjećamo velikih izumitelja koji su poboljšali naš svakodnevni život. Posebno se prisjećamo hrvatskih izumitelja koji su svojim inovacijama uljepšali hrvatsku i svjetsku svakodnevnicu. 

Učenici produženog boravka svake godine obilježavaju Dan izumitelja raznim aktivnostima, kao što su: razgovor o poznatim izumiteljima i izumima, gledanje animiranog filma Profesor Baltazar i drugih animiranih filmova, dizajniranje i crtanje vlastitih izuma, (stroj, čudesne čizme i sl.), čitanje kratih priča o izumima, igranje Matematička potrage, povezivanje izuma s izumiteljima te crtanje portreta hrvatskih izumitelja (N.Tesla, E.S.Penkala, M.Rimac, Z.Bartl).

Odlično smo se zabavili družeći se s našim poznatim izumiteljima i naučili koliko su izumi važni u olakšavanju i uljepšavanju svakodnevice.

 
RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju