preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

Vijesti iz života škole

POSJET IZLOŽBI WORLD OF ROBOTS

Autor: Gordana Grujić, 22. 11. 2022.

U utorak, 15.11.2022. učenici 7.a i 7.c u pratnji učiteljice Zrinke Ćavar posjetili su izložbu World of Robots u Klovićevim dvorima.

Učenici su upoznali svijet robota od samih početaka, od humanoidnih do industrijskih te replika i originala iz znanstveno-fantastičnih filmova kao što su Terminator, Iron Man i Ratovi zvijezda. Naučili smo da riječ robot dolazi iz češkog jezika i znači prisilan rad. Prvi humanoidni robot izumljen je 1927. godine i zvao se Herbert. Svestrani Leonardo da Vinci, još davne 1495. godine, osmislio je robota. Pažnju učenika privukla je robot konobarica Lea, najpopularniji servisni robot u Kini i SAD-u koji marljivo servira hranu i vješto manevrira između kuhinje i stola gostiju. Posebno zanimanje učenika privukao je robotski pas Koko koji je sposoban vježbati i plesati i nije čudo da košta pravo bogatstvo. Robotika je iznimno važna u 21. stoljeću i neodvojiv dio naše svakodnevice i budućnosti. Istraživači kažu da bi roboti do 2040. godine mogli biti pametni kao ljudi, do sad se pokazalo da uspješno oponašaju radnje čovjeka. 

Slike pogledajte u nastavku
RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju