preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

Vijesti iz života škole

ŠUMSKA PEDAGOGIJA

Autor: Gordana Grujić, 24. 10. 2022.

U utorak, 18.listopada 2022. godine, učenici 2.b razreda aktivno su sudjelovali u radionici Šumske pedagogije koju je vodio prof. dr. sc. Ivan Martinić iz udruge 'Centar za šumsku pedagogiju Silva.Rei' iz Zagreba.
Opći cilj projekta je putem radionica koje čine aktivnosti na otvorenom prenijeti doživljajna iskustva iz šume na način da se kod učenika razviju senzibilitet, stavovi te odgovorno ponašanje u korist očuvanja šume, prirode i okoliša.

Što su sve naši učenici doživjeli pročitajte i pogledajte u nastavku!

 

Učenici su puna 2 i pol sata uživali u različitim aktivnostima: spoznali su bogatstvo obližnje nam šume kroz raznolikost oblika, boja i mirisa, igrom ponovili koje životinje žive u našoj šumi te tražili njihove tragove, osvijestili pravila ponašanja u šumi „Šumski bonton“, sprijateljili se sa stablom, uspješno odradili ispit za vuka savladavši „vučju stazu“, skupili punu torbu blaga (lišće, mahovina, grančice, kora…) te se vratili i u dvorištu škole od sakupljenog blaga napravili prekrasne šumske land artove.

Zahvaljujemo profesoru Ivanu na zanimljivoj radionici te Antoniji Bubalo iz „Agroproteinke“ koja nam je istu omogućila.

 

   

  

  

 

 
RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju