preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

Vijesti iz života škole

TERENSKA NASTAVA UČENIKA PETIH RAZREDA

Autor: Gordana Grujić, 26. 10. 2022.

U petak, 21. listopada 2022. godine učenici petih razreda bili su na terenskoj nastavi u Hrvatskom zagorju u pratnji svojih razrednika Valentine Čančić, Lucasa Šaravanje, Nadine Rukavina, Zrinke Kanižaj i Martine Ladan Filipović, predmetnog učitelja Ivana Ožetskog te pomoćnika u nastavi.

Stigavši u Krapinu posjetili smo Muzej krapinskih neandertalaca, a obilazak smo započeli projekcijom igranog filma o životu krapinskog neandertalca. Nakon odgledanog filma uz stručno vodstvo upoznati smo s radom Dragutina Gorjanovića, istraživača koji je otkrio ostatke pračovjeka. Zatim smo slušali o razvoju suvremene znanosti, postanku svijeta i povijesti Zemlje od prvih organizama do svijeta koji danas poznajemo. Po izlasku iz Muzeja šetali smo do nalazišta, odnosno do špilje s rekonstrukcijama praljudi i životinja koje su tada živjele. Nakon obilaska nalazišta nastavili smo do Oroslavja, do poznatog restorana Oro-Goro u kojem smo ručali vrlo ukusnu talijansku pizzu na zagorski način, a zatim smo iskoristili slobodno vrijeme za druženje, igru i odmor. Nakon ručka posjetili smo Park znanosti s eksponatima koji prikazuju pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije na zanimljiv i zabavan način. Nakon posjeta Parku znanosti, u kojem smo i sami bili u ulozi znanstvenika i istraživača, vratili smo se u Sesvete puni dojmova te novih znanja i iskustava.

   

  ​

 

 

 
RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju