Budući da se 21. listopada obilježava Svjetski dan jabuka, 3. b razred je odlučio ove godine pripremiti domaću štrudlu od jabuka.
Majka našeg učenika Ante, gospođa Jurkić, došla nam je pokazati kako se radi domaće vučeno tijesto za štrudle.
Dok se tijesto pripremalo, učenici su imali zadatak – naribati jabuke za nadjev. Zatim se tijesto trebalo malo “odmoriti” pa smo za to vrijeme napravili nadjev od jabuka uz dodatak cimeta i šećera.
Nakon toga se nadjev namazao po tijestu koje je bilo razvučeno preko cijelog stola, zarolali smo tijesto i stavili ga u pleh za pečenje.
Sada je trebalo samo strpljivo pričekati da se štrudla ispeče.
Nakon pečenja svi su uživali u mirisu i okusu pečene domaće štrudle od jabuka.
Zahvaljujemo gospođi Jurkić na izdvojenom vremenu i trudu da nam pokaže kako se pravi domaće vučeno tijesto.
Učiteljica Marijana Jurić





