preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

AKTIVNOSTI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI 2022./2023.

PRIČAONICA I LIKOVNA RADIONICA BOŽIĆNA JELKA

U ponedjeljak 28. studenog učenici 1. a i 1. d razreda tijekom produženog boravka sa svojim su učiteljicama Ljiljanom Frigan Forko i Marijanom Jurić posjetili školsku knjižnicu gdje je knjižničarka Lucija Fičko za njih pripremila jednu božićnu pričaonicu i likovnu radionicu. Prvo su poslušali predivnu priču Božićna jelka autorica Julie Donaldson koja nas uči važnosti održavanja mira, prijateljstva i zahvalnosti. Zatim su u duhu pročitanoga u grupama po dvoje učenici vodenim bojama i temperama slikali svoje božićne jelke i „okitili“ ih šarenim ukrasima izrezanim od papira. Bilo je vrlo veselo i dinamično, a uz malo strpljenja i dijeljenja nastali su krasni radovi koji su izloženi u čitaonici školske knjižnice.


AKTIVNOSTI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI 2022./2023.

MALI KNJIŽNIČARI OBILJEŽAVAJU MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Mali knjižničari su sa svojom knjižničarkom Lucijom Fičko u posljednja tri tjedna posebnu pozornost posvetili obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige koji je počeo 15. listopada. Ovogodišnji moto Mjeseca hrvatske knjige glasi Misli na sebe – čitaj!, a naglas je stavljen na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Razgovarali smo o važnostima svakodnevnog čitanja, koliko i samo 15 minuta čitanja na dan čini veliku razliku i dobrobit za cjelokupno zdravlje, a i mnogo toga više. Razloge koje smo odabrali kao najvažnije Mali knjižničari su predstavili na plakatu 10 razloga zašto je važno čitati svaki dan i sve vas pozivamo da izloženi plakat pogledate u prostoru ispred čitaonice te se nadamo da ćete pronaći svoj razlog da se svaki dan barem nakratko družite s knjigom.


AKTIVNOSTI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI 2022./2023.

PRIČAONICA I LIKOVNA RADIONICA ZMAJEVIMA ULAZ U KNJIŽNICU ZABRANJEN

U četvrtak 13. listopada 1. a razred je u pratnji svoje učiteljice Jasminke Pizzitole posjetio školsku knjižnicu gdje je knjižničarka Lucija Fičko pripremila za njih pričaonicu Zmajevima ulaz u knjižnicu zabranjen i likovnu radionicu na temu priče. Nakon pažljivog slušanja učenici su koristeći se crveno-zelenim kartončićima pokazivali koje je ponašanje u knjižnici prihvatljivo, a koje nije i na kraju su izradili svoje zmajeve koji su izloženi na panou u čitaonici knjižnice. Bilo nam je edukativno, veselo i kreativno te se radujemo ponovnom susretu!


AKTIVNOSTI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI 2022./2023.

VJEŽBAONICA SREĆE U OŠ LUKA

U srijedu 12. listopada našu su školu posjetile Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj, nastavnice po struci, nagrađivane autorice i osnivačice Vježbaonice sreće. Za 1. i 2. razrede pripremile su edukativnu predstavu o socioemocionalnim kompetencijama, koju su učenici s veseljem pratili i aktivno u njoj sudjelovali. Iskoristili smo ovu priliku da od autorica za školsku knjižnicu nabavimo i njihovu najnoviju slikovnicu Brigaš i Trebaš kao i Vrećicu srećicu koja je namijenjena razvoju samopouzdanja, empatije, pozitivnog životnog stava i najvažnije – ljubavi prema samome sebi!

I jedna lijepa posveta autorica.


RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju