preskoči na sadržaj

Osnovna škola Luka Sesvete

Razredna nastava

SNI O LET, 3.d I 3. e

Autor: Natalija Damjanović, 28. 11. 2022. 08:24

U suradnji s Gradskim knjižnicom Sesvete te uz mentorstvo učiteljica Mirne Turniški i Tanje Resman učenici 3.b i 3.e razreda likovno su predstavili svoje dojmove o pročitanoj im slikovnici Svjetlana i Sni o letu autora Dominika Vukovića.

 
 [više]

UČENICI 4. RAZREDA U KAZALIŠTU

Autor: Natalija Damjanović, 24. 11. 2022. 16:16

Dana 22. studenoga 2022. godine učenici 4. razreda u pratnji svojih učiteljica bili su u Narodnom kazalištu Dubrava. Pogledali su predstavu Šuma Striborova u režiji Marija Kovača. Sa zanimanjem su pratili događaje na sceni jer su tako mogli usporediti knjigu i predstavu. Učenicima koji još nisu pročitali knjigu predstava je bila odlična motivacija da što prije uđu u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić. Nakon odgledane  predstave organizirana je i tematska radionica gdje su učenici pod vodstvom animatorica izrađivali scenske detalje i glavne ikove iz predstave.

 [više]

U SVIJETU BAJKI

Autor: Natalija Damjanović, 24. 11. 2022. 16:01

U Mjesecu hrvatske knjige u našoj je školi gostovala jedina profesionalna pripovjedačica bajki Jasna Held. Družeći se s učenicima trećih i četvrtih razreda Jasna Held učenicima je pripovijedala izvorne narodne bajke. Pritom se nije služila nikakvim tehničkim pomagalima, već samo svojim glasom. Svojim živopisnim pripovijedanjem zadobila je pažnju učenika koji su slušajući je otputovali u čaroban svijet bajki. Naučila nas je da se jedino narodne bajke mogu pripovijedati stvarajući slike u glavi te  iz tih stvorenih slika nastaje bajka.

 [više]

Učenici 4. c u e Twinning projektu

Autor: Natalija Damjanović, 20. 11. 2022. 18:11

I ove godine učenici 4. c razreda priključili su se e Twinning projektu. Učiteljica je predložila projekte kojima se možemo priključiti, a najzanimljiviji nam je bio projekt Želim se dobro osjećati.

Tko se u razredu i školi ne bi želio osjećati dobro?!

 [više]

PRVAŠIĆI NA PRVOM IZLETU

Autor: Natalija Damjanović, 8. 11. 2022. 17:55

U ponedjeljak 7. studenoga 2022. godine učenici prvih razreda naše škole išli su na prvi školski izlet. Posjetili su Grad mladih te imali program Škola u šumi – jesen.

Bili su oduševljeni autobusima na kat te su se svi smjestili na gornji kat autobusa. Uz dobro raspoloženje i pjevanje naučenih školskih pjesmica vozili su se do Grada mladih.

Dočekale su ih ljubazne tete animatorice, topli čaj i čokoladni kolač dobrodošlice. Ubrzo su krenuli u istraživanje šume. Promatrali su i uočavali jesenske promjene, razgovarali o jeseni, o tome što životinje rade, a što se zbiva sa šumom u jesen.

 [više]

JESEN PRIČA PRIČE, projekt 3.e i 4. c razreda

Autor: Natalija Damjanović, 27. 10. 2022. 18:01

    „Tiho, o tiho govori mi jesen:

    šuštanjem lišća i šapatom kiše…“

                                Dobriša Cesarić

Tiho na prstima stigla nam je predivna i šarena jesen. Čarolijom boja, mirisa i okusa uvukla se u svaki kutak prirode, u naše domove. Nije zaboravila posjetiti i školu. Učenicima razredne nastave Jesen je pričala svoju priču. Zato su oni na satu likovne kulture različitim likovnim tehnikama i motivima prikazali čaroliju jeseni.

 [više]

PRVAŠI NA RADIONICI O OSJEĆAJIMA

Autor: Natalija Damjanović, 27. 10. 2022. 17:31

Učenici 1.a razreda bili su školskoj knjižnici. Knjižnicu su posjetili u četvrtak, 27. listopada na poziv školske knjižničarke, Lucije Fičko. Ovaj puta tema posjeta bili su osjećaji.

Teta knjižničarka pročitala je učenicima slikovnicu Raznobojno čudovište, Anne Llenas. Pažljivo su slušali priču o čudovištu koje se jednoga dana probudilo jako zbunjeno i rastreseno. Djevojčica mu je pomogla da shvati da su mu se osjećaji pomiješali. Trebalo je osjećaje razdvojiti i svaki staviti u svoju bočicu.

.

 [više]

ČETVRTAŠI U OBILASKU GRADA ZAGREBA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Natalija Damjanović, 6. 10. 2022. 08:01

Povrh starog Griča brda
Kao junak lijep i mlad,
Smjele glave, čela tvrda,
Slavni stoji Zagreb-grad;

                        A. Šenoa

Tragovima pjesme Augusta Šenoe pošli su četvrtaši 4. listopada 2022. godine u pratnji svojih učiteljica  u obilazak grada Zagreba. Pustolovina  je počela u 9.00 sati na parkiralištu škole kada su autobusima krenuli do  centra grada. Putem su se razveselili ZOO vrtu i Dinamovom stadionu. Nakon vožnje, uz pratnju vodiča prošetali su Trgom bana Jelačića, Kaptolom, Dolcem, Opatovinom, Tkalčičevom ulicom, Krvavim mostom i Kamenitim vratima slušajući zanimljive priče i legende  iz prošlosti grada. 

 [više]

DAN UČITELJA

Autor: Natalija Damjanović, 5. 10. 2022. 09:09

Učitelji sade sjemenke znanja, koje rastu zauvijek! 

Sretan Dan učitelja!

 

 [više]

IZLOŽBA PORTRET MOJE UČITELJCE POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELJA

Autor: Gordana Grujić, 3. 10. 2022. 13:22

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Cilj Svjetskog dana učitelja je pružiti  podršku učiteljima isticanje važnosti njihova rada i priznavanja njihova utjecaja na razvoj društva u cjelini. Obilježavanjem Svjetskog dana učitelja pridaje se važnost samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Čestitkama i pružanju  podrške učiteljima naše škole pridružili su se i učenici 3.e i 4. c razreda kroz školski projekt Svako je dijete umjetnik te pod vodstvom svojih učiteljica Tanje Resman i Natalije Damjanović organizirali izložbu pod nazivom Portret moje učiteljice. Na panoima u holu škole izloženi su portreti učiteljica razredne nastave i učiteljica produženog boravka koje su na satu likovne kulture naslikali učenici od 1. do 4. razreda slobodnom likovnom tehnikom i vlastitim odabirom likovno- tehničkog sredstva. Izložbu u holu možete pogledati tijekom listopada, a virtualno u nastavku ove vijesti.

Svim učiteljima, profesorima, stručnim suradnicima i djelatnicima Škole čestitamo 5. listopada - Svjetski dan učitelja!

                                                        Učenici 3.e i  4.c te učiteljice Tanja i Natalija

 [više]

 RASPORED ZVONA

JELOVNIK

   

NAŠ YOUTUBE KANAL

eTwinning

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisne poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Luka Sesvete / Otona Ivekovića 16, HR-10360 Zagreb-Sesvete / os-luka-sesvete.skole.hr / ured@os-luka-sesvete.skole.hr
preskoči na navigaciju